top of page

Zonterapi

Zonterapi eller reflexologi är en flera tusen år gammal behandlingsform där man behandlar olika zoner i bl. a foten genom tryck, drag och masserande rörelser. Genom zonterapi väcker du kroppens eld och därigenom dess egen förmåga till läkning. Zonterapi har mycket goda resultat vid tex migrän, utbrändhet, stress, hälsporre, nack och ryggproblem, mag/tarmbesvär, PMS, klimakteriebesvär och andra hormonella störningar.

Zonterapi är även väldig bra  att gå på i förebyggande syfte, du stärker verkligen din kropp.


Enligt lag behandlas ej barn under 8 år, från 8 år till myndig behöver målsman vara med under behandlingen. 


Strykningsterapi​Strykningsterapi är en behandlingsform där underben och fot behandlas genom strykningar och drag. Strykningterapin har väldigt goda resultat vid utmattningssyndrom och annan hjärntrötthet, ödem och en mängd andra symtom. Ett härligt sätt att fylla på med energi! Jag rekommenderar oftast att man börjar med just strykningsterapi vid första behandlingstillfället. Ett mjukt och fint sätt att väcka upp på systemet och på så vis få bra resultat av zonterapin och förstförsämringen uteblir oftast helt.

OrtoBioNomi

OrtoBioNomi är en behandlingsform där vi hjälper kroppen slappna av och i avslappningen korrigera felställning och låsningar. En muskel kan var hård och spänd av t e x fall eller olyckor, muskeln och hjärnan reagerar då med att spänna sig för att inte utsättas för mer våld. Ofta stretchar och töjer man dessa spända hårda muskler- i OrtoBioNomin gör vi precis tvärt om. Vi följer med muskeln i dess rörelse och finner det läget som känns allra mest avslappnat och där hålls t e x armen under 90 sekunder. På så vis lär vi muskeln slappna av , släppa taget om det som tidigare hänt och därmed inte jobba mot sig själv. En OrtoBioNomi behandling gör aldrig ont, den är väldigt mjuk och skonsam. OrtoBioNomin framkom mer eller mindre av en slump under 1960-talet av amerikanen DR L.H Jones osteopat. Orto- Normal, rak Bio - rörelse, levande Nomi - läran om 

Öronakupunktur

Öronakupunktur kan du komma på som egen behandling tex mot rökavvänjning, nackproblem, hormonstörningar eller tennisarmbåge. Du kan välja mellan 60 eller 30 minuters behandling. Vid den längre behandlingen startar jag med en HLT, Hellbergs ligamentsteori. En del av OrtoBioNomin där man håller foten i särskilda positioner för maximal avspänning.


Nålar och frön används ofta i kombination med övriga terapier för att förstärka effekten. De nålar jag sätter i samband med annan behandling ingår i priset. 


Vid komplettering med frön erläggs en summa av 15 kr per frö.

bottom of page